top of page


MOLIŪGINĖ AVIŽŲ KOŠĖ
Šildanti, komfortiška košė jūsų žiemos pusryčiams! Moliūgas - tikriausiai mano mylimiausia daržovė šaltojo sezono metu, kuri tarsi apkabina, suteikia sotumo bei energijos. Aš mėgstu šią košę praturtinti prieskoniais, kurie dar ir suteikia ir moliūgų ar morkų pyrago dvelksmą. Tad toks pusryčių pasirinkimas be galo kvapnus, maistingas, komfortiškas, tarsi švelnus apkabinimas dubenėlyje, o ir be galo gardus! Jausmas, kad iš pat ryto pradedi nuo gardžiausio deserto!


MOLIŪGŲ PYRAGAS SU KRIAUŠĖMIS
Žiemos laikotarpiu mano mylimiausias pyragas - moliūgų. Švelnus, jaukus, šildantis. Aš jį galiu valgyti kasdien, ir jis man neatsibosta :) Tačiau mano šeimmai - atsibosta! Dėka jų burbėjimo, gimė nauja Moliūgų pyrago versija su kriaušėmis! Į tešlą įpyniau sultingų kriaušių gabalėlius ir trupučio juodo šokolado. Ir žinot ką? Gavosi nuostabus pyragas! Drėgnas viduje, lengvai karamelinis, su maloniai traškiais šokolado gabaliukais. Tikras žiemos desertas, kuris ir maistingas, be


BEGLIUTENĖ LĘŠIŲ IR SĖKLŲ DUONA
Ši duona – vienas iš tų atradimų, kuris atrodo per geras, kad būtų tiesa. Be glitimo, be miltų, be mielių, be aliejaus – bet pilna skonio, tekstūros ir maistingumo. Lęšiai suteikia augalinių baltymų šaltiniu, o sėklos suteikia sotumo, traškumo ir sveikųjų riebalų.


MARCIPANAI
Šie saldainiai man kelia nostalgiją! Atsimenu, draugystės su vyru pradžioje labai daug vaikščiodavome palei Nerį, pasiimdavom termosą arbatos ar kavos, o kai užsimanydavom kažko skanaus - jis iš striukės kišenės ištraukdavo mažą marcipaninių saldainukų dėžutę. Atsimenu, toje dėžutėje būdavo šeši saldainiai, juos taupydavom, valgydavom iš lėto, nes labai jau brangūs būdavo :) Na, o kai šiuos sadainukus pagaminau, nuo pirmo kąsnio jie mane nunešė atgal į tuos pasimatymus, kurie


MOLIŪGŲ IR KALAFIORŲ SRIUBA
Ši sriuba – tikras jaukumo dubuo. O smagiausia - kad itin lengvai pagaminama, tiksliau gaminimo ten išvis beveik nėra, viską už tave atlieka virtuvės rakandai :). Tad puikiai tinka darbo dienos vakarienėms. Daug spalvų, maistinių medžiagų, komfortiška, suteikianti jaukumo, natūraliai saldi ir tokia skani, kad norisi pakartoti.


BUDOS DUBENĖLIS SU TOFU, ŠPARAGINĖMIS PUPELĖMIS IR BOLIVINE BALANDA
Šis budos dubenėlis – gardus, komfortiškas, pilnas skonių. Jis galėtų būti pavyzdinis patiekalas mokant sveikos, holistinės mitybos – jame gausu spalvų, skaidulų, vandeningų daržovių, kompleksinių angliavandenių, net keli skirtingi baltymų šaltiniai, kryžmažiedžių šeimos daržovės, žalėsiai ir sveikieji riebalai. Viskas pagal mokslininkų rekomendacijas, pagaminta iš neperdirbto, gamtos užauginto maisto.


TOFU KUBELIAI SU SEZAMO SĖKLOMIS
Gardūs, greitai pagaminami ir be galo mylimi mano vaikų. Juos naudoju gamindama budos dubenėlius, salotas, sriubas, karius arba tiesiog įdedu vaikams į užkandžių dėžutę kaip baltymų šaltinį. Jie juos tiesiog dievina – gali valgyti vienus!Išbandykite, neabejoju, kad patiks ir jums.


NUTELLA
Šiuo receptu dalinuosi su didžiuliu džiaugsmu, nes jis ne tik augalinis ir kur kas draugiškesnis kūnui, bet ir skonio prasme niekuo nenusileidžia tam parduotuviniam klasikiniam variantui. O gal net ir lenkia! Šią augalinę Nutellą galite tepti ant duonos, onuolių skiltelių, dėti į košes, ar tiesiog šaukštu kabinti tiesiai iš stiklainio, kai “norisi kažko skanaus”.
bottom of page
