KEPTOS BULVYTĖS BE ALIEJAUS
- Vaida Alijeva
- 04-27
- 2 min. skaitymo
Tikriausiai nerastumėte žmonių, kurie nemėgsta keptų bulvyčių. Jas mėgsta ne tik vaikai, bet ir suaugę, tik dažnai tie suaugę yra prigąsdinti bijoti bulvių, ar ne? Dažnai bulvės susilaukia neigiamos kritikos - neva tai patiekalas, kuris skatina mus priaugti svorio, ar turi daug cukraus, kuris neva tai kelia cukraus kiekį kraujyje, ir t.t. Tačiau tiesa ta, kad bulvės - vienas sveikiausių augalų, turtingas vitaminais, mineralais, suteikia mums pasitenkinimo jausmą (skaičiau kažkada atliktą tyrimą, kad didžioji dalis pasaulio gyventojų bulves priskiria prie didžiausią pasitenkinimą suteikiančio maisto!!). Bulvės taip pat turtingos mums taip reikalinga gliukoze, yra puikus kompleksinų angliavandenių angliavandenių šaltinis, kuris suteikia energiją palaipsniui ir stabiliai. Bulvės nėra bėda - bėda yra tai, kad bulvės gaminamos kepant jas aliejuje ar su kitais riebalais (bulvytės fri kepamos aliejuje, bulvių košė gaminama su sviestu ar grietinėle ir t.t.). Bulvės kaltinamos už riebalų daromus nusikaltimus, tačiau apie tai ne čia, o mano seminaruose. O kaip kitaip jas iškepti, jei negalima naudoti riebalų, dažnai manęs klausia? Dalinuosi labai paprastu ir lengvu receptu, kuris mūsų namuose gaminamas itin dažnai!
Norite skaityti daugiau?
Užsiprenumeruokite womantowoman.lt, jei norite toliau skaityti šį išskirtinį įrašą