Tai artimųjų rytų, o tiksliau libanietiškas pagardas, kuris ne taip plačiai žinomas kaip humusas ar baba ganoush, tačiau yra išskirtinio skonio, spalvų dermės, tad tikrai vertas išbandyti. Tradiciškai jis gaminamas su balta duona ir aliejumi, tačiau aš receptą adaptavau sveikos mitybos kriterijams, tad jis ne tik skanus, bet ir neapkraunantis mūsų kūno. Nuo tos akimirkos, kai mano šeima išbandė šį pagardą pirmą kartą - jį įsimylėjo. Dažniausiai jį patiekiu su dideliu salotų indu (jei gaminu pietus ar vakarienę) arba daržovių lazdelėmis, jei gaminu užkandžius vakarėliui. Žinoma labai skanu ir su pitos duonelėmis ar šviežiai kepta duona, bet tam, kad išlaikyčiau balansą (nes šis pagrindas turi gausų kiekų graikinių riešutų) - aš verčiau renkuosi patiekti vandeningas (non starchy) daržoves.
PAPRIKŲ PAGARDAS “MUHAMMARA”
Atnaujinta: 2024-11-13
Norite skaityti daugiau?
Užsiprenumeruokite womantowoman.lt, jei norite toliau skaityti šį išskirtinį įrašą